Ερώτηση για τα διόδια στη ζεύξη Ακτίου- Πρέβεζας

aktio tounel

Οι Ομοσπονδίες Αποδήμων Ηπειρωτών Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ραδοβιζίων Άρτας και Τζουμέρκων σε κείμενό τους, το οποίο μας κοινοποιήθηκε, αναδεικνύουν γενικά αλλά και εξειδικευμένα θέματα της Ηπείρου.

Μεταξύ αυτών, τονίζουν και την αναγκαιότητα μείωσης των τελών διέλευσης της υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας – Ακτίου. Επί της εν λόγω πρότασης των Ομοσπονδιών συμπληρωματικά προσθέτουμε ότι το κόστος της καθημερινής διέλευσης θεωρείται δυσβάστακτο δεδομένης της επί καθημερινής βάσης μετακίνησης εργαζομένων από Πρέβεζα προς Άκτιο – Βόνιτσα – Λευκάδα και αντιστρόφως.

Το υπόμνημα και το αίτημα αυτό καταθέτει στην βουλή η Ελληνική Λύση δια του προέδρου της ζητώντας απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία.

«Προτίθεστε όπως προβείτε στη δραστική μείωση του κόστους διέλευσης του συνόλου των κατηγοριών οχημάτων, τα οποία διέρχονται δια της υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας – Ακτίου, συνυπολογίζοντας τη γενικότερη αυξητική και ανεξέλεγκτη ακρίβεια στα καθημερινά έξοδα των επί της καθημερινής βάσης διερχομένων εργαζομένων;» αναφέρεται στην ερώτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ