Εργαζόμενοι: Θα κρατήσουμε ανοιχτό το Νοσοκομείο

ARTA_NOS_ERGAZOMΌλους τους πολίτες της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής, θέλουν να κάνουν κοινωνούς, των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι σ’ αυτό και για το λόγο αυτό παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Να μεταφερθεί στην κοινωνία της Άρτας το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων Λεωνίδας Γεωργούσης.

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως «το νοσοκομείο θα το κρατήσουμε με νύχια και με δόντια ανοιχτό, γιατί το έχουμε ανάγκη».

Η ωμή απάντηση από πλευρά Υπουργείου Υγείας προς τους εργαζόμενους που ανέφερε πως «λειτουργήστε με ό,τι υπάρχει και αν δεν υπάρχει, κλείστε το νοσοκομείο», κατά τον πρόεδρο των εργαζομένων, προκάλεσε σοκ στους εργαζόμενους, όπως είπε χαρακτηριστικά, για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που θ’ αφορά στην συγκρότηση κοινωνικού μετώπου, μαζί με όλους τους μαζικούς φορείς του τόπου, με πρώτο και μοναδικό στόχο της προάσπιση του μοναδικού αγαθού της δημόσιας υγείας.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που έγιναν απ’ τον Σύλλογο Εργαζομένων, ο πρόεδρος Λεωνίδας Γεωργούσης είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας το σοκ που υπέστησαν οι εργαζόμενοι. «Την προηγούμενη Πέμπτη αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων συναντήθηκε με τον διευθυντή του υπουργικού γραφείου του κ. Λυκουρέντζου. Θέσαμε τα αιτήματα μας για επαρκή χρηματοδότηση και για ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης θέσαμε το ζήτημα ότι 9 μήνες τώρα είμαστε απλήρωτοι, γιατροί και λοιπό προσωπικό, για εφημερίες και για αργίες ή νυχτερινά. Η απάντησή του ορθά κοφτά «κακώς δουλεύετε μέχρι σήμερα».

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στις ελλείψεις υλικών. «Με όσα έχετε, τόσο θα δουλεύετε». Όταν του είπαμε ότι ξέρετε με αυτό τον τρόπο το νοσοκομείο κλείνει, μας απάντησε «κλείστε το». Οι εργαζόμενοι του απαντάνε ότι το νοσοκομείο το θέλουν ανοιχτό για τους πολίτες της πόλης. Η απάντησή του ήταν ξανά η ίδια, «θα λειτουργείτε με αυτά που έχετε». Χθες, με μία απόφαση των εργαζομένων, την ώρα που συνεδρίαζε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου πήγαμε και εμείς στην αίθουσα συνεδριάσεων και ζητήσαμε μία απάντηση τώρα.

Ζητήσαμε από τα μέλη του Δ.Σ. και από το Διοικητή να παραμείνουν στο χώρο έως ότου έρθει η απάντηση. Έγιναν κάποιες κινήσεις από τη Διοίκηση η οποία κάλεσε φορείς της πόλης, κάλεσε τους βουλευτές. Ήρθαν στο νοσοκομείο και μετά από επαφές που έκαναν οι ίδιοι και με την 6η ΥΠΕ και με το υπουργείο Υγείας, έρχεται το δεύτερο χαστούκι, αναμενόμενο σε μας, ότι θα «λειτουργήσετε με ό,τι υπάρχει και αν δεν υπάρχει, κλείστε το νοσοκομείο». Όλα αυτά ήταν ξεκάθαρα. Και τόσο ξεκάθαρα τα μεταφέρουμε και στους πολίτες της πόλης, στους εν δυνάμει ασθενείς που είμαστε όλοι μας. Αυτή τη στιγμή κλείνουν το νοσοκομείο. Δεν το κλείνουν επίσημα.

Το υποχρηματοδοτούν και το οδηγούν σε κλείσιμο. Και προσπαθούν σε όλη αυτή την κατάσταση να πουν στους εργαζόμενους να κάνουν ένα βήμα πίσω, χωρίς οι ίδιοι να ‘χουν κάνει ένα βήμα μπροστά. Οδηγούμαστε στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Σε κλείσιμο δομών του νοσοκομείου, σε κλείσιμο των Κέντρων Υγείας που εξυπηρετούν όλο τον ορεινό όγκο του νομού και βρισκόμαστε σε ένα τέλμα. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει.

Σ’ αυτή την προσπάθειά μας θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και των φορέων. Ο σύλλογος θα αναλάβει πρωτοβουλίες μέσα στην εβδομάδα ούτως ώστε να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Το νοσοκομείο θα το κρατήσουμε με νύχια και με δόντια ανοιχτό, γιατί το έχουμε ανάγκη. Και δεν έχει να κάνει με τις θέσεις εργασίας μας μόνο. Έχει να κάνει με το ότι θα πεθαίνουμε κάτω από τη γέφυρα. Το νοσοκομείο το κλείνουν οι πολιτικές του υπουργείου Υγείας. Δεν το κλείνουν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι το θέλουμε ανοιχτό. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των πολιτών της Άρτας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ