Έρευνα για τις περίεργες διαρρήξεις στην Πέτρα

Πρωτοφανή για την περιοχή του Ζαγορίου είναι όσα συνέβησαν στην Τοπική Κοινότητα Πέτρας, όπου καταγράφηκαν περίεργες διαρρήξεις χωρίς λεία, αλλά με φαγοπότι…

Άγνωστοι δράστες μπήκαν στο πρώην κοινοτικό γραφείο, στο ιατρείο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού, καθώς και σε πέντε κλειστά σπίτια τα οποία άνοιξαν με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο σπάζοντας τα παντζούρια και τα τζάμια.

Παρόλο που δεν έχει κλαπεί κάτι σε αυτές τις διαρρήξεις, όπως όλα δείχνουν από τις πρώτες εκτιμήσεις, υπάρχει εύλογη ανησυχία μεταξύ των κατοίκων.

Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά, τόσο με τον καταγόμενο από την Πέτρα, τοπικό Αντιδήμαρχο Ανατολικού Ζαγορίου Κώστα Παπακώστα, όσο και με τον Τοπικό Εκπρόσωπο της Τ.Κ. Κώστα Παπαγιάννη, οι οποίοι ενημερώνουν το Δήμαρχο Βασίλη Σπύρου.

Ο κ. Παπαγιάννης ήταν αυτός ο οποίος ειδοποίησε από το πρωί της Δευτέρας το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου, μόλις αποκαλύφθηκε η πρώτη διάρρηξη σε σπίτι του χωριού.

Παρόλο που έγιναν ακόμη και «περιπολίες» στο χωριό από τον Τοπικό Εκπρόσωπο και κατοίκους, φαίνεται ότι οι διαρρήκτες δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν τη δράση τους.

Στα σπίτια που μπήκαν … μαγείρεψαν, έφαγαν και ήπιαν και σε κάποιο άφησαν και ρούχα. Πάντως, δεν δηλώθηκε από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών ότι λείπει κάτι, πλην τροφίμων και ποτών, ούτε πήραν κάτι από το πρώην κοινοτικό γραφείο ή το ιατρείο.

Η αστυνομία έχει επιληφθεί ήδη της περίεργης αυτής υπόθεσης, τόσο το ΑΤ. Μετσόβου, όσο και Υπηρεσίες από τα Γιάννινα (Σήμανση κλπ). Εκτός από τις καταθέσεις που ελήφθησαν από κατοίκους, τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που ανοίχθηκαν (διαμένουν κάποιες μέρες στα Γιάννινα) και τον Τοπικό Εκπρόσωπο, αναζητούνται δαχτυλικά αποτυπώματα από τους χώρους που έγιναν διαρρήξεις και άλλα στοιχεία για να διαλευκάνουν την υπόθεση και να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ