Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

kataigida

kataigidaΓια επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου σε όλη την βορειοδυτική Ελλάδα προειδοποιεί η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά από ενημέρωση του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν μέχρι τώρα τα μοντέλα πρόγνωσης στη διάρκεια της Παρασκευής θα πέσει ποσότητα βροχής όση πέφτει στη διάρκεια ενός ολόκληρου χειμερινού μήνα.

Σχετικό έγγραφο εστάλη από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας στους Δήμους της Περιφέρειας και την «Εγνατία Οδός Α.Ε.», ώστε να λάβουν τα προβλεπόμενα μέτρα, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση των φρεατίων και των ρεμάτων της περιοχής ευθύνης τους. Ακόμη, καλούνται οι φορείς να ορίσουν προσωπικό που να βρίσκεται σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ώστε σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν.

Από την πλευρά του ο Δήμος Ιωαννιτών σημειώνει ότι όλες οι υπηρεσίες του θα είναι σε ετοιμότητα και καλεί τους πολίτες να λάβουν και οι ίδιοι τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των περιουσιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ