Έρχονται χιονοπτώσεις στο Νομό Ιωαννίνων

xioniaΚακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, προβλέπει το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, ενώ όπως δήλωσε στο Epiruspost.gr ο καθηγητής Άρης Μπαρτζώκας, ήδη έχουμε εισέλθει σε ένα τετραήμερο με καθαρά χειμερινό καιρό. Το σκηνικό θα διατηρηθεί ίδιο σε γενικές γραμμές, ως την παραμονή των Χριστουγέννων όπου θα υπάρξει βελτίωση αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πιθανόν και ολικός παγετός.

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλες τις περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 700 μέτρων και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές. Αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλες τις περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 700 μέτρων και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιο-ανατολικών διευθύνσεων ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα βορειο-ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειωθεί ότι στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων χιονίζει χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ