Έρχεται πλαφόν για τα καυσόξυλα, υψηλή η ζήτηση

kausoksila

Tο υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζεται να εφαρμόσει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καυσόξυλα και πέλετ, όπως είχε επιβληθεί σε τρόφιμα, καύσιμα και μία σειρά από άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εξετάζεται ποιος θα οριστεί ως μήνας αναφοράς.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο που αφορά στα καυσόξυλα και τα πέλετ, δεν θα μπορούν να πωλούν με υψηλότερο – συγκριτικά με τον μήνα αναφοράς που θα οριστεί- περιθώριο κέρδους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ελέγχουν με ποιο περιθώριο κέρδους πωλούσαν τη συγκεκριμένη περίοδο που θα οριστεί και θα εξετάζουν εάν τώρα οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις πωλούν με υψηλότερο.

«Αντιλαμβανόμαστε μια αύξηση στις τιμές στα ξύλα και στα πέλετ και είναι λογικό να υπάρχει σε σχέση με πέρυσι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης. Δεν είναι όμως λογικό να βλέπουμε τόσο μεγάλες αυξήσεις. Για να το φρενάρουμε θα εφαρμόσουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους όπως κάνουμε για τα τρόφιμα και διάφορα άλλα προϊόντα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος καταγράφεται πολλαπλάσια ζήτηση σε καυσόξυλα και πέλετ από πλευράς των καταναλωτών που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης προκειμένου να αποφύγουν τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ