Έρχεται η «Μήδεια» με χιονοπτώσεις και παγετό

gia-xioni8

«Μήδεια» ονόμασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τη ψυχρή εισβολή που θα κάνει την εμφάνιση στη χώρα τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Όπως αναφέρει το meteo.gr σε νέα ενημέρωσή του, τα προγνωστικά στοιχεία των τελευταίων ημερών επιμένουν «για σοβαρή μεταβολή του καιρού από το Σάββατο 13/02, με την κάθοδο των ψυχρών αέριων μαζών στην περιοχή μας να προκαλούν την κακοκαιρία “Μήδεια”.

Επίσης, τονίζεται ότι την Πέμπτη 11/02 αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο».

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η κακοκαιρία «Μήδεια» θα φέρει ισχυρά φαινόμενα, ακόμα και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Τα 5 κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας από το Σάββατο 13/02/2021 θα είναι:

-Σημαντική και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο 13/02/2021

– Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο σύνολο της χώρας από την Κυριακή 14/02/2021

– Παγετός κατά τόπους ισχυρός και ολικός στα βόρεια από την Κυριακή 14/02/2021

– Χιονοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα της χώρας και σε χαμηλά υψόμετρα από το Σάββατο 13/02/2021

-Θυελλώδεις βοριάδες την Κυριακή 14/02/2021

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα η κακοκαιρία θα επηρεάσει ολόκληρη την Ήπειρο με χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα. Το πιθανότερο είναι ότι στα λευκά θα ντυθεί και το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Από την Δευτέρα ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά και θα ακολουθήσει ψύχος και παγετός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ