Με το Erasmus στην Ιταλία μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μετσόβου

epal metsovou

Κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία του προγράμματος Erasmus+ για δεύτερη χρονιά φέτος το 1ο ΕΠΑΛ Μετσόβου, υλοποίησε επιτυχώς σχέδιο κινητικότητας ERASMUS+ (KA1).

Δεκαπέντε μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου, των ειδικοτήτων Πληροφορικής και Οικονομίας και Διοίκησης, με δύο συνοδούς καθηγητές συμμετείχαν για δεκαπέντε ημέρες σε πρόγραμμα στην περιοχή της Umbria της Ιταλίας με θέμα ΄Σύγχρονα Πληροφοριακά Συστήματα και Τουριστική Ανάπτυξη Ορεινών Όγκων΄.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής της Umbria (Perugia, Folignio, Deruta, Spoleto), και να δουν πως λειτουργούν.

Επισκέφθηκαν το School for Graphic Design και το Commercial School for Tourism του Folignio όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους (εργαστήρια-αίθουσες διδασκαλίας) και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με μαθητές της ηλικίας τους.

Παράλληλα παρακολούθησαν πολυήμερο σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο της Perugia και εκπαιδεύτηκαν στη δημιουργία σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων.

Το πρόγραμμα γινόταν σε ελληνική, αγγλική και ιταλική γλώσσα ταυτόχρονα και περιλάμβανε κατάρτιση στη δημιουργία ιστοσελίδων κάνοντας χρήση ελεύθερο λογισμικό (Drupal).

Επίσης συμμετείχαν σε workshop με θέμα ΄Introduction to Rooms open source software’-ελεύθερο λογισμικό για τη δημιουργία ιστοσελίδων διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων.

Παράλληλα έγιναν πολιτιστικές επισκέψεις στη Ρώμη, τη Φλωρεντία και την Περούτζια.

Η εμπειρία ήταν σημαντική για τους μαθητές που ανοίγουν τους ορίζοντές τους, ώστε να αναπτύξουν σεβασμό , ανοχή και αποδοχή σε διαφορετικούς πολιτισμούς και κοινωνίες.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ