Επτά ΙΧ με λαθρομετανάστες στα χέρια της Αστυνομίας!

NYXTA_ASTYNOMIAΕπτά ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία μετέφεραν λαθρομετανάστες ασιατικής καταγωγής, εντόπισε και κατέσχεσε αργά το βράδυ της Τρίτης η Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησε στην Εγνατία Οδό.

Παράλληλα συνελήφθησαν και οι επτά οδηγοί όπως και δώδεκα από τους συνολικά είκοσι λαθρομετανάστες. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κοντά στο Ελευθεροχώρι.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, επρόκειτο για ένα οργανωμένο κύκλωμα που δρούσε και το οποίο εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας βρίσκεται επί ποδός, καθώς κινούνται και πάλι προς την περιοχή καραβάνια λαθρομεταναστών.

Προορισμός τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ώστε από κει να αναζητήσουν τρόπο διαφυγής προς την Ιταλία.

Τα κυκλώματα πληρώνονται ακριβά για την μεταφορά τους. Άλλοτε με ΙΧ, άλλοτε με φορτηγά. Στοιβαγμένοι ανάμεσα σε κάθε είδους προιόντα.

Το πρόβλημα τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας βρίσκεται επί ποδός. Με συνεχείς ελέγχους στην Εγνατία Οδό και σε άλλες κομβικές οδικές αρτηρίες προσπαθεί να εντοπίσει τους λαθρομεταφορείς, πριν δημιουργηθεί και πάλι καταυλισμός μεταναστών κοντά στο λιμάνι.

Το βράδυ της Τρίτης, όπως αναφέρθηκε έγινε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Εγνατία Οδό με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Έτσι εντοπίστηκαν τα επτά συνολικά αυτοκίνητα που μετέφεραν μετανάστες πριν αυτά καταλήξουν κοντά στην Ηγουμενίτσα, όπως συνέβη προ λίγων ημερών όπου φορτηγό εγκατέλειψε κοντά στη Μαζαρακιά περίπου εβδομήντα λαθρομετανάστες οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν στην Αστυνομία.

Στόχος της Διεύθυνσης Ηγουμενίτσας, η οποία παρουσιάζει εντυπωσιακή δραστηριότητα κι ανάλογα αποτελέσματα είναι να εντοπίσει και να συλλάβει τους μεταφορείς. Άλλωστε αυτοί αποτελούν συνήθως μέλη πολυεθνικών κυκλωμάτων που εμπορεύονται την ελπίδα απελπισμένων και το όνειρό τους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ