Επιβεβαιώνει την ολιγωρία του ο Δήμος Ηγουμενίτσας

dhmarxeio hgoymenitsaΠερισσότερο από τρεις μήνες χρειάστηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας για να αποστείλει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα έργα στην τρανσέρα στην ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ την αρχή που έχει την ευθύνη για την εκτέλεση των έργων στο λιμάνι ενώ εκπρόθεσμα έφτασε η απόφαση και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτό προκύπτει πλέον από τα επίσημα έγγραφα που έστειλε ως απάντηση σε δημοσίευμα του Epiruspost.gr επιχειρώντας να διαψεύσει την πραγματικότητα και αποσείσει τις δικές του ευθύνες, αυτό όμως που στην ουσία κάνει είναι να επιβεβαιώνει την πραγματικότητα!

Στην απάντηση του δημάρχου σημειώνεται:

Σε απάντηση του δημοσιεύματός σας σας αποστέλλουμε τα κάτωθι αποδεικτικά στοιχεία, με τα οποία καταρρίπτονται ένα προς ένα όσα υποστηρίζετε και θεωρούμε επιτακτική την άμεση δημοσίευσή τους για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Συγκεκριμένα σας αποστέλλουμε:

1. Απάντηση σε έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διακοπή κυκλοφορίας της ΕΟ Ηγ/τσας-Πρέβεζας…. και το σχετικό αποδεικτικό αποστολής.

2. Το αποδεικτικό αποστολής της απόφασης με αριθμό 27/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που αφορά το έργο «Βελτίωση Ε.Ο Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας στη θέση «Γωνιά» και

3. Απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας, που διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν γνωμοδοτήσει θετικά για το έργο της τρανσέρας, αφού η τότε συνεδρίαση της Επιτροπής αφορούσε διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο Καρτέρι-Πάργα.

Τα έγγραφα του δημάρχου επισυνάπτονται εδώ http://www.vdella.com/images/stories/Scan-120622-1.pdf

ΣΣ 1) Πράγματι, ο Δήμος σύμφωνα με το συννημένο έγγραφο, φαίνεται πως απάντησε στις 20 Φεβρουαρίου στο έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου. Δηλαδή μετά την παρέλευση 7 ημερών από την προθεσμία μέσα στην οποία όφειλε να απαντήσει.

Η Περιφέρεια Ηπείρου απέστειλε έγγραφο στο Δήμο στις 13 Ιανουαρίου 2012 και έπρεπε αυτό, όπως ορίζει ο νόμος, να απαντηθεί έως τις 13 Φεβρουαρίου του 2012. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενδιάμεσα συνεδρίασε την 16 Ιανουαρίου 2012 και την 1η Φεβρουαρίου 2012… Είναι απορίας άξιο γιατί το θέμα δεν ετέθη προς συζήτηση εγκαίρως ώστε να απαντηθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας.

Μήπως περίμενε τη… φυτοτεχνική μελέτη, για να συζητηθούν μαζί, μπας και αλλάξουν γνώμη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;

Η Περιφέρεια Ηπείρου έλαβε απόφαση την 17 Φεβρουαρίου, 2 μέρες μετά την -εκπρόθεσμη πλέον- συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2) Η 27/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας ελήφθη στις 18/11/2011! Χρειάστηκε 3,5 μήνες, μέχρι την 29η Φεβρουαρίου 2012, για να σταλεί στην ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ και αφού είχε εκδοθεί η απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου…

3) Το θέμα της επιτροπής κυκλοφορίας, ανεφέρθη από τον κ. Δήμα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επιφυλάχθηκε να απαντήσει… διότι δεν ενθυμούνταν τι αφορούσε η απόφαση.

Να δεχθούμε ότι η επιτροπή κυκλοφορίας δεν συζήτησε το θέμα… Δεν θα έπρεπε να το έχει συζητήσει; Δεν θα έπρεπε να έχει λάβει απόφαση; Δηλαδή η επιτροπή κυκλοφορίας συζητά για το αν θα οριστεί όριο ταχύτητας 40 χλμ στο Καρτέρι, αλλά όχι αν θα… αποκλειστεί η Πλασταριά για 8-10 μήνες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ