Επίσχεση εργασίας στην ΒΙΚΗ

Στο άρθρο 106 αιτήθηκε και υπήχθη η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Προβλήματα που οι εργαζόμενοι τουλάχιστον αδυνατούν να ερμηνεύσουν καθώς τα δύο τελευταία χρόνια είχαν κλείσει κερδοφόρα για μία από τις μεγαλύτερες μονάδες της Ηπείρου.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς τους οφείλονται μισθοί των τελευταίων τριών μηνών, ενώ σωρευτικά τα τελευταία χρόνια τους οφείλονται μισθοί δέκα μηνών.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι οι οφειλές υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων ενώ τις τελευταίες ημέρες είχαν συναντήσεις και με την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για ένταξη της μονάδας στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106Α, της παρέχει την δυνατότητα μέχρι τον Μάιο, να προχωρήσει σε κινήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ