Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έρχεται ο λογαριασμός

epistreptea-prokatavoli

Στην τελική ευθεία μετά το Πάσχα μπαίνουν οι διαδικασίες για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που συνδέονται με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, οι οποίες θα αρχίσουν να αποπληρώνονται σε 96 δόσεις ή 8 χρόνια από τα τέλη Ιουνίου.

Οι περίπου 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έλαβαν… κρατικό δάνειο κατά τους επτά γύρους της επιστρεπτέας αναμένουν τις υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν και θα αποσαφηνίζουν τη διαδικασία αποπληρωμής, καθώς και την ανάρτηση στους λογαριασμούς τους στο Τaxinet των ποσών που θα πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη ακόμα καταθέτουν δικαιολογητικά. Ειδικά πολλές περιπτώσεις καλούνται να υποβάλουν το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας.

Το πιστοποιητικό προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, ήτοι των πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας.

Στην περίπτωση που η έδρα της επιχείρησης δεν βρίσκεται στις ανωτέρω περιοχές, το πιστοποιητικό εκδίδεται από το πρωτοδικείο της έδρας της επιχείρησης και υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ