Επιστολή στον Δένδια για τις μετακινήσεις αστυνομικών

synoriakoiΤα πολύ σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο Νομό Θεσπρωτίας εκθέτει ο βουλευτής Αντώνης Μπέζας με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια.

Από το Νομό Θεσπρωτίας μετακινούνται 120 αστυνομικοί όταν τα προβλήματα λαθρομετανάστευσης και διακίνησης ναρκωτικών είναι έντονα.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπέζας, η Θεσπρωτία έχει ιδιαιτερότητες και σημαντικούς εθνικούς λόγους, τους οποίους οι ιθύνοντες του Υπουργείου θα έπρεπε να γνωρίζουν και να είχαν λάβει υπόψη τους στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης απόφασης.

Η μετακίνηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού αστυνομικού προσωπικού στις υπηρεσίες της Θράκης θα προκαλέσει:

1) Ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης και τη συνεπακόλουθη δημιουργία καταυλισμών παράνομων μεταναστών στην περιοχή γύρω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας (καταστάσεις δηλαδή από το παρελθόν, που τόσο αγώνα έκανε η τοπική κοινωνία για να σταματήσουν).

2) Αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στην ίδια περιοχή, γιατί δεν θα υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για τη σύλληψη και τις μεταγωγές εκτός Θεσπρωτίας των παράνομων μεταναστών.

3) Ελλιπή αστυνόμευση των παραμεθόριων οικισμών του νομού, της εκτεταμένης και δύσβατης οριογραμμής με τη γειτονική χώρα της Αλβανίας καθώς και των συνοριακών διαβάσεων του Μαυροματίου και του Αμπελώνα.

4) Κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα στις οικογένειες των αστυνομικών που μετακινούνται και καταπόνηση του προσωπικού που θα παραμείνει λόγω της αναγκαστικής καταστρατήγησης του ωραρίου.

«Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να επανεξετάσετε την απόφαση της υπηρεσιακής ηγεσίας για τη μετακίνηση 120 αστυνομικών από την Α.Δ. Θεσπρωτίας και να μειώσετε άμεσα τον αριθμό των μετακινούμενων ή το χρόνο παραμονής τους στην περιοχή της Θράκης.

Σας ζητώ να λειτουργήσετε με λογική και λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες ενός νομού που διαθέτει τη βασικότερη πύλη εισόδου – εξόδου (Λιμένας Ηγουμενίτσας ) της χώρας, τρία Τελωνεία και δεκάδες παραμεθόριους οικισμούς», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο τοπικός βουλευτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ