Επιστολή Γιαννίτση για περικοπή δαπανών

GIANNITSISΤην περικοπή δαπανών για εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις προβολής ζητά από τους Δήμους και τις Περιφέρειες με επιστολή του ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Στην επιστολή αναφέρεται η ανάγκη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναϊεραρχήσει τις προτεραιότητές της και να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο τους πόρους του 2012, καθώς πολλές χιλιάδες πολίτες έχουν περάσει στην ανεργία, ή δοκιμάζονται σκληρά με σημαντικές περικοπές εισοδήματος και υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης .

Ο Τάσος Γιαννίτσης τονίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να μηδενίσει ή να περιορίσει στο ελάχιστο δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες , διαθέτοντας τα εξοικονομούμενα ποσά σε δραστηριότητες που μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος, όπως κοινωνικές δράσεις ή επενδυτικές δραστηριότητες, που δημιουργούν απασχόληση και αναπτυξιακή προοπτική σε τοπικό επίπεδο.

Βέβαια αυτό που διαφεύγει στον Υπουργό είναι ότι οι πόροι της αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί σημαντικά και τα κονδύλια για εκδηλώσεις και δράσεις προβολής έχουν συρρικνωθεί στο μέγιστο βαθμό, την ώρα μάλιστα που κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει στο σύνολο των Υπουργείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ