Επισκοπικό: Οι κόμβοι των επτά εκατομμυρίων

episkopiko

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα στην περιοχή του Επισκοπικού, έργα υψηλού προϋπολογισμού που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και εκτελούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το ύψος της παρέμβασης επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Άρτας αγγίζει τα επτά εκατομμύρια ενώ η Περιφέρεια έχει κινήσει την διαδικασία να μελετήσει και να κατασκευάσει έναν τρίτο κόμβο, στο ύψος των  ΙΚΕΑ κατόπιν αιτήματος κατοίκων του Επισκοπικού, οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από τα έργα που ήδη κατασκευάζονται.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • episkopiko2

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η παρέμβαση στο Επισκοπικό;

Καταρχάς την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων.

Ο ένας στη θέση Επισκοπικό για την κατασκευή του οποίου λαμβάνονται υπόψη οι κυκλοφοριακές ροές καθώς και η σύνδεση με την υφιστάμενη οδό Επισκοπικού- Εθνικής.

Ο δεύτερος κόμβος κατασκευάζεται στην είσοδο του Μπιζανίου, σε μικρή απόσταση από τον πρώτο.

Επίσης αναβαθμίζεται λειτουργικά τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Άρτας. Το συγκεκριμένο τμήμα θα έχει διαχωρισμένο οδόστρωμα με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και εσωτερική λωρίδα καθοδήγησης.

Ακόμη αναβαθμίζεται όλο το παράπλευρο δίκτυο για την εξυπηρέτηση των οικισμών και των κατοίκων.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • episkopiko1

Το συγκεκριμένο έργο είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις καθώς πρώτα δημοπρατήθηκε και στην πορεία εκπονήθηκε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Σε κάθε περίπτωση η παρέμβαση έχει ένα υψηλό κόστος χωρίς ακόμη να είναι αποτυπωμένα τα οφέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ