Επίσκεψη Διοίκησης ΥΠΑ στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων – Σχέδια για νέες γραμμές

ypa

Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς της επιθεώρησης που πραγματοποίησε η Διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο των τακτικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό.

Ο Διοικητής της ΥΠΑ, Γιώργος Σαουνάτσος και ο Υποδιοικητής Διαχείρισης Αερολιμένων, Αλέξανδρος Καρύδης, επισκέφθηκαν τον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων και είχαν σειρά επαφών με τοπικούς φορείς, με στόχο την περαιτέρω αξιοποίησή του και την ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέους αεροπορικούς προορισμούς.

Κατά την επίσκεψη, συναντήθηκαν με τον Αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου και το προσωπικό του αεροδρομίου, με τους οποίους συζητήθηκαν ζητήματα λειτουργίας και συντήρησης των υποδομών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2019, θεωρείται από τη Διοίκηση της ΥΠΑ ως ένα από τα πιο σύγχρονα και λειτουργικά στην ελληνική περιφέρεια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν ακόμη:

  • Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον Αντιδήμαρχο Εμπορίου, Ανάπτυξης και Τουρισμού Χρήστο Τάτση, με βασικό αντικείμενο την ενίσχυση του αεροδρομίου με νέες γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού.
  • Επαφή με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, παρουσία του Προέδρου Σπύρου Σουρέλη και μελών του Δ.Σ., με στόχο τη διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με την αεροπορική αγορά.
  • Σύσκεψη με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Κωνσταντίνο Τσιώπο, για θέματα στέγασης και επιχειρησιακής λειτουργίας των πυροσβεστικών εναέριων μέσων που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο.

-Με πληροφορίες από https://www.metaforespress.gr