Επιμελητήριο: Παρέμβαση για τις «κομμένες» επιχειρήσεις

epimelitirio

Δίπλα στους μικρομεσαίους που βρέθηκαν εκτός χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων βρίσκεται το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Το θέμα που έχει ανακύψει με 4000 επιχειρήσεις της Ηπείρου ανέδειξε το Epiruspost με σχετικό του δημοσίευμα.

Διαβάστε αναλυτικά: 4.000 «κομμένοι» μικρομεσαίοι της Ηπείρου στα όρια της κατάρρευσης

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του το μεσημέρι τονίζει ότι θα συνεχίζει να διεκδικεί το ποσό που απαιτείται ώστε να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των επιχειρήσεων.

Στην ανακοίνωση σημειώνει: Όπως έγκαιρα σε συνάντηση του στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων από τον οποίο ζήτησε την αύξηση του προϋπολογισμού από τα αρχικά 30 εκ.ευρώ τουλάχιστον στα 45 εκ.ευρώ κάτι το οποίο τελικώς έγινε αποδεκτό, όπως πριν λίγες ημέρες ζήτησε εκ νέου χρηματοδότηση σε συνάντηση του Προέδρου Δρ. Δημήτριου Δημητρίου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γρηγορίου Γκίκα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου αλλά και στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Χ. Σταικούρα έτσι και σήμερα δεσμεύεται, για όλες εκείνες τις ενέργειες για τη διεκδίκηση νέου προϋπολογισμού για όσους δεν αξιολογήθηκαν και βρέθηκαν εκτός χρηματοδότησης.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για μια ακόμη φορά τονίζει, κανείς δεν μπορεί να μείνει εκτός χρηματοδότησης και κανείς δεν μπορεί να μείνει πίσω σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τις επιχειρήσεις.

Θεωρούμε υποχρέωση μας άμεσα, να διεκδικήσουμε με οιονδήποτε τρόπο την παροχή βοήθειας όχι μόνο για αυτούς οι οποίοι δεν αξιολογήθηκαν και τελικώς δεν θα λάβουν χρήματα από το εν λόγω πρόγραμμα αλλά και για όσους έχουν πραγματική ανάγκη την οικονομική βοήθεια και δεν πληρούσαν τους όρους του συγκεκριμένου προγράμματος.

Καλούμε εκ νέου τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Ηπείρου να πράξουν τα αυτονόητα και να αναζητήσουν τρόπους για να καλυφθούν οριζόντια οι ανάγκες όσων  πραγματικά  το δικαιούνται και το έχουν ανάγκη, η διεκδίκηση για την δικαίωση τους δεν θα σταματήσει εδώ, η μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση των επιχειρήσεων είναι η ελάχιστη ανταμοιβή τους στην συμβολή για την διάσωση της οικονομίας όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ