4.000 «κομμένοι» μικρομεσαίοι της Ηπείρου στα όρια της κατάρρευσης

ioannina agora

Καταιγίδα διαμαρτυριών από τους μικρομεσαίους της Ηπείρου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19.

Σχεδόν τέσσερις χιλιάδες επιχειρήσεις δεν καταφέρνουν να πάρουν το πολυαναμενόμενο κεφάλαιο κίνησης το οποίο είναι απαραίτητο για την βιωσιμότητά τους και την διατήρησή τους.

Το ποσό των 45 εκατομμυρίων που διέθεσε η Περιφέρεια Ηπείρου αποδείχθηκε τελικά μικρό για την κάλυψη των αναγκών και την στήριξη των μικρομεσαίων που αποκαλούνται και «ραχοκοκαλιά της οικονομίας».

Παρά το κύμα αντιδράσεων που έχει προκληθεί, αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από τα Επιμελητήρια της Ηπείρου, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τα σωματεία της εστίασης.

Η Περιφέρεια από την πλευρά της έχει κάνει γνωστό ότι θα αναζητήσει ποσό ενός εκατομμυρίου περίπου προκειμένου να καλύψει έναν μικρό ακόμη αριθμό επιχειρήσεων κάτι που δεν λύνει το πρόβλημα.

Το κεντρικό κράτος που έχει την συνολική εικόνα για το ΕΣΠΑ αλλά και την ευθύνη οφείλει να παρέμβει ώστε να δοθεί λύση για την ενίσχυση του συνόλου των μικρομεσαίων που έχουν δεχθεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία εδώ και ένα χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ