Επικοινωνιακή αντεπίθεση για τη Δωδώνη…. Και τα χρέη βαφτίζονται υποχρεώσεις!!!

SIMOSΚι έφτασε η ώρα της επικοινωνίας αντεπίθεσης. Ο ΡωσοΓαλλοΒρετανοΕλληνικός Όμιλος που εξαγόρασε τη Δωδώνη, επέλεξε με ένα μπαράζ συνεντεύξεων, την ημέρα που η Ήπειρος βρίσκονταν στους δρόμους διαμαρτυρόμενη για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, να δείξει τις καλές του προθέσεις!

Αλήθεια τι άλλο θα μπορούσε να πει ο οικονομικός τους σύμβουλος Ιωάννης Βιτάλης, πλην του ότι θα ενισχυθεί η ζώνη γάλακτος, θα επιδιωχθεί η ανάπτυξη της εταιρίας και η καλή σχέση με τους κτηνοτρόφους;

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό….

Κανένας υποψήφιος επενδυτής δεν θα έλεγε κάτι διαφορετικό. Όλοι, ακόμη κι αυτοί που άφησαν κουφάρια πίσω τους μετά από λίγο καιρό, εκσυγχρονισμό κι ανάπτυξη υπόσχονταν!

Στις διαδοχικές συνεντεύξεις λοιπόν ο κ. Βιτάλης είπε ότι η υπόθεση της πώλησης της Δωδώνης έχει κλείσει και μένουν μόνο ορισμένα διαδικαστικά θέματα για να παραδοθεί η εταιρία στην Strategic Initiatives UK LLP.

Ρώσοι, Γάλλοι και Βρετανοί, με ολίγη από SIMOS FOOD, που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο και σε διάφορα αντικείμενα, από εισαγωγές αυτοκινήτων μέχρι ορυχεία, αναλαμβάνουν να… σώσουν και να… αναπτύξουν την κτηνοτροφία της Ηπείρου.

«Οι προθέσεις μας θα είναι άμεσες. Οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι είναι μέλη της οικογένειας. Μαζί θα συνεχίσουμε.

Θέλουμε να αυξήσουμε τη ζώνη γάλακτος. Να είναι ικανοποιημένοι οικονομικά.

Η τιμή γάλακτος είναι η υψηλότερη στην Ελλάδα. Δικαιούται το γάλα της Ηπείρου να έχει υψηλή τιμή. Δεν είναι πρόθεσή μας να αλλάξουμε την τιμή», ανέφερε στις συνεντεύξεις του ο κ. Βιτάλης υποστηρίζοντας ότι το βάρος θα δοθεί στις εξαγωγές!!!

Σαφής πάντως ήταν η πρόθεσή του να υποβαθμίσει την παρουσία της SIMOS FOOD, η οποία ήταν ουσιαστικά το άρμα για την εξαγορά της Δωδώνης, λέγοντας ότι κανένας εκπρόσωπός της δεν θα μετέχει στη νέα διοίκηση, ενώ κατέχει μόλις το 10% του επενδυτικού σχήματος.

Τα χρέη της ίδιας εταιρίας, που επί σειρά ετών διακινεί τα προιόντα της Δωδώνης, τα βάφτισε υποχρεώσεις!!!

Σύμφωνα δε με τον ίδιο η εταιρία έχει ανοιχτό λογαριασμό με τη Δωδώνη και είναι καλυμμένη με εγγυητικές κατά 95%.

«Δεν ισχύουν τα νούμερα που έχουν ακουστεί. Πρόκειται για 8,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 7,8 είναι εγγυημένα. Δεν είναι χρέος είναι υποχρέωση…» ανέφερε ο κ. Βιτάλης.

Με την διαφορά ότι οι επιταγές που εκκρεμούν ανέρχονται στα 9,4 εκατομμύρια και το ερώτημα ποιοι συνέχιζαν να τροφοδοτούν την εταιρία SIMOS χωρίς να καλύπτεται από τις εγγυητικές να μένει αναπάντητο.

Η σημερινή μέρα πάντως είναι κρίσιμη για τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν καθώς συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, ζητώντας την τήρηση του καταστατικού της γαλακτοβιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ