Επείγει η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια

ESPA1Κεντρική κυβέρνηση και περιφέρεια πρέπει να δουλέψουν χέρι-χέρι με την αίσθηση του «κατεπείγοντος» για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, προκειμένου να παραχθεί «ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, αυτά που χρειάζεται περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα», δηλώνει ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο επίτροπος τονίζει ότι η Πολιτική Συνοχής την οποία εκπροσωπεί είναι το κατ’ εξοχήν αναπτυξιακό εργαλείο δημοσίων επενδύσεων που διαθέτει η ΕΕ.

«Η πρόκληση είναι τεράστια αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για ηττοπάθεια», προειδοποιεί ο κ. Χαν

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, σήμερα και αύριο, θα συναντηθεί με τους περιφερειάρχες προκειμένου να καταστρώσουν «έξυπνα εξειδικευμένα» σχέδια, βασισμένα στα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» κάθε περιοχής, προκειμένου να ενταχθούν στον προϋπολογισμό 2014- 20.

Θα προσπαθήσει επίσης να ξαναβάλει σε τροχιά γύρω στα 40 από τα 181 έργα προτεραιότητας που «έχουν ξεφύγει».

Αύριο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και θα επισκεφθούν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στις δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ εκφράζει την εκτίμησή του για όσα έχει κάνει η Ελλάδα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, αλλά επισημαίνει την ανάγκη να γίνουν περισσότερα και ταχύτερα στους τομείς της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης της νομοθεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ