Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η πέμπτη δόση

allil epidomata

Στις 30 Νοεμβρίου θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ την πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2021 στους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Οργανισμός.

Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Επισημαίνεται ότι η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την εκκαθαριστική φορολογική δήλωση 2021. Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η τελευταία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2021

Η τελευταία διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού, η έκτη αναμένεται να καταβληθεί πριν την Πρωτοχρονιά στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Τα ποσά για το επίδομα παιδιού

Ο προσδιορισμός των δικαιούχων γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:

– Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ

-Δεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώ

-Τρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ

Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και αφορά:

-Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών

-Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο

-Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 28 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 56 ευρώ για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ