Επίδομα παιδιού: Πότε κλείνει η πλατφόρμα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού 2019.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ, την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου στις 3 μ.μ. θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού του έτους 2019, εν όψει της εκκαθάρισης της έκτης διμηνιαίας δόσης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 6ης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις μέχρι την 15 Ιανουαρίου 2020 που θα κλείσει οριστικά για τις αιτήσεις Α21 που αφορούν το έτος 2019.

Υπενθυμίζεται ότι, η 6η διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019.

Οι αλλαγές

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταθέσει μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επίδομα Γέννησης και άλλες διατάξεις» το οποίο αναμένεται να προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

-το επίδομα παιδιού θα καταβάλλεται με βάση τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

– Οι νέες προϋποθέσεις που προστίθενται από την 1η Ιανουαρίου του 2020 για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η υποχρέωση φοίτησης σε σχολείο και η παραμονή των γονιών τουλάχιστον για 10 έτη στην Ελλάδα.

Για τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, ως εξής:

α) πρώτη κατηγορία: έως έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ,

β) δεύτερη κατηγορία: από έξι χιλιάδες και ένα (6.001) ευρώ έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ,

γ) τρίτη κατηγορία: από δέκα χιλιάδες και ένα (10.001) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ