Επίδομα 800 ευρώ: Πότε καταβάλλεται στους δικαιούχους

epixeiriseiskleistes

Το επίδομα των 800 ευρώ θα καταβληθεί τον επόμενο μήνα. Όπως διευκρίνισε μόλις η Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις αναστολές του Νοεμβρίου που θα είναι 800 ευρώ κι όχι 534 ευρώ θα καταβληθεί στους δικαιούχους από 21 έως 31 Δεκεμβρίου.

Οι δηλώσεις θα γίνουν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Όσοι δηλωθούν σε αναστολή ολόκληρο τον Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ, ενώ για τμήμα του Νοεμβρίου θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής. Οι αναστολές Νοεμβρίου αφορούν μισθωτούς που έχουν προσληφθεί έως και 4 Νοεμβρίου.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εργασίας διευκρίνισαν πως οι δηλώσεις στην Εργάνη θα γίνουν τον Δεκέμβριο και οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού θα πληρωθούν από 21 έως 31 Δεκεμβρίου. Το κράτος καλύπτει και το 100% των εισφορών των εργαζομένων στο ύψος του ονομαστικού τους μισθού.

Για παράδειγμα : εργαζόμενος σε επιχείρηση που κλείνει με κρατική εντολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και το πρώτο 6ήμερο δούλευε κανονικά, θα λάβει για τον Νοέμβριο 640 ευρώ από το κράτος για 24 ημέρες αναστολής και αναλογία μισθού από τον εργοδότη για τις πρώτες 6 ημέρες. Εφόσον δηλωθεί σε αναστολή από 1η Νοεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ από το κράτος. Εφόσον δηλωθεί σε αναστολή για 15 ημέρες εντός Νοεμβρίου θα λάβει 400 ευρώ , ενώ για 20 ημέρες 533,2 ευρώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ