Επίδομα 600 ευρώ για 166 χιλιάδες επιστήμονες

Στη στήριξη 166.000 επιστημόνων – γιατρών, μηχανικών, οικονομολόγων, εκπαιδευτικών και ερευνητών – προχωρά η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κρίση του κορωνοϊού. Παράλληλα το υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε και το σχέδιό του για την αντιμετώπιση του ζητήματος που αφορά τις μεταχρονολογημένες επιταγές καθώς με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπεται αναστολή των επιταγών που αφορούν πληττόμενες επιχειρήσεις (περιλαμβανομένων και επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στους πληττόμενους ΚΑΔ τον Απρίλιο), κατά 75 ημέρες.

Η στήριξη στους κλάδους αυτούς θα δοθεί μέσα από ένα ανοιχτό πρόγραμμα ύψους 180 εκατ. ευρώ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης διευκρινίζεται ότι στους γιατρούς περιλαμβάνονται και οι οδοντιάτροι, οι ψυχίατροι και το λοιπό ιατρικό προσωπικό, ενώ στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και αρχιτέκτοντες καθώς και λογιστές.

«Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης» διευκρίνιζεται στην ανακοίνωση ενώ, όπως σημειώνεται, το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ