Επιχειρηματίας ξυλοκόπησε υπάλληλο της Περιφέρειας

PYPANSH_ARTAΠροσπάθησε να αποφύγει τον περιβαλλοντικό έλεγχο στη μονάδα του

Αντιμέτωπος με την οργισμένη αντίδραση του ιδιοκτήτη της μονάδας στην οποία επιχείρησε να κάνει περιβαλλοντικό έλεγχο, βρέθηκε υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου. Αποτέλεσμα ήταν ο έλεγχος να μην ολοκληρωθεί ποτέ και ο υπάλληλος να καταλήξει στο Νοσοκομείο μετά τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε και τη χειροδικία σε βάρος του.

Όλα αυτά συνέβησαν στην Άρτα. Ο υπάλληλος πήγε σε μονάδα της περιοχής προκειμένου να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν καταγγελίες και υποψίες για παράβαση των όρων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και για ανεξέλεγκτη διάθεση των αποβλήτων της.

Ο ιδιοκτήτης της μονάδας με την εμφάνιση του υπαλλήλου έγινε έξαλλος. Αρχικά τον εξύβρισε και στη συνέχεια χειροδίκησε σε βάρος του. Αιμόφυρτος ο δημόσιος λειτουργός κατέληξε στο Νοσοκομείο ενημερώνοντας παράλληλα την υπηρεσία του και την πολιτική ηγεσία.

Με αφορμή το πρωτοφανές για τα τοπικά δεδομένα περιστατικό ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας καταγγέλλει το συμβάν και ζητά τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε επικοινωνία που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΕ Άρτας, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η Υπηρεσία θα συμπαρασταθεί προς τον υπάλληλο που εκτελούσε τα καθήκοντά του, τόσο ηθικά όσο και νομικά.

“Ο Σύλλογος υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας καταδικάζει έντονα τον προπηλακισμό, τον εκφοβισμό και εντέλει τη σωματική βία σε βάρος συναδέλφου, που του ασκήθηκε προσπαθώντας να κάνει τη δουλειά του ευσυνείδητα, πηγαίνοντας άμεσα να ελέγξει το περιεχόμενο έγγραφης καταγγελίας για ρύπανση του περιβάλλοντος.

Από την εξύβριση και τη λοιδορία του «τεμπέλη, κοπρίτη και αντιπαραγωγικού» Δημοσίου Υπαλλήλου, από την αφαίρεση δημοκρατικών κατακτήσεων και οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και από την εφαρμογή αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών, έχουμε περάσει στο στάδιο της αυτοδικίας εναντίον του υπαλλήλου που έχει ταχθεί στην τήρηση του νόμου και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

Με μισθούς πείνας και με τη χρήση της ιδιότητας του Δημόσιου Λειτουργού ν’ αποτελεί πια κοινωνικό στίγμα, ο ρατσισμός εναντίον του παίρνει στοιχεία που «όλοι» δήθεν αποδοκιμάζουν, αλλά λίγοι καταδικάζουν.

Ο Δημόσιος Λειτουργός, καλείται εν μέσω όλων των παραπάνω, να τηρήσει το νόμο, να εργαστεί με ευσυνειδησία και να προσφέρει στον Έλληνα Πολίτη τις υπηρεσίες που του αξίζουν πραγματικά» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ