Επί τάπητος το χαράτσι…

FILIOSΣυνάντηση με εκπροσώπους των Διοικήσεων των συνδικαλιστικών σωματείων της πόλης είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος των νοικοκυριών και τα οποία διογκώνονται ακόμη περισσότερο εξ αιτίας του ειδικού τέλους ακινήτου που καλούνται να καταβάλουν μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως πρόκειται για ένα σοβαρό και έντονο πρόβλημα, το οποίο απασχολεί έντονα τη Δημοτική Αρχή. Στόχος είναι η παρέμβαση που θα υπάρξει από πλευράς Δήμου να είναι ουσίας κι να μην αποτελεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Το θέμα θα συζητηθεί άμεσα στην Εκτελεστική Επιτροπή και θα τεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία σημειώνεται πως «το τέλος αυτό είναι άδικο για τους εργαζόμενους, και τους καλούμε σε άρνηση πληρωμής του. Είναι πραγματικότητα ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων αδυνατεί να το πληρώσει. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση γύρω από το πρόβλημα και εκτέθηκαν αρκετές απόψεις. Από την πλευρά μας ζητήσαμε από το δήμαρχο να θέσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα ώστε να παρθεί πολιτική απόφαση αντίστοιχη με αυτή αρκετών πλέον δήμων της χώρας, καλώντας τους δημότες να μην πληρώσουν το τέλος αυτό, και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δε θα κοπεί το ρεύμα σε κανένα εργατικό νοικοκυριό.

Καλούμε όλους τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις».

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε σήμερα και με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, η οποία του έθεσε το θέμα που έχει ανακύψει με το κλείσιμο του ΚΕΔΔΥ (Kέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης) το οποίο παρέχει υπηρεσίες σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η αντιπροσωπεία εξέθεσε τα προβλήματα που θα προκύψουν για τους μαθητές, με την κατάργηση ή την υποβάθμιση μιας τέτοιας δομής και ζήτησε την συμπαράσταση του Δήμου, ώστε να διατηρηθεί το Κέντρο που λειτουργεί σήμερα στα Γιάννινα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ