Επί τάπητος τα ζητήματα υγείας

NOSOKOMEIO_PREBEZASΠρος δύο κατευθύνσεις θα κινηθούν οι φορείς του Νομού Πρέβεζας σχετικά με τα ζητήματα υγείας. Η πρώτη αφορά στην αναβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης και η δεύτερη στο αίτημα για την ανέγερση νέου νοσοκομείου.

Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε η σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε παρουσία και των δύο βουλευτών του Νομού Δημήτρη Τσουμάνη και Κώστα Μπάρκα.

Η σύσκεψη έγινε με αφορμή τον επανασχεδιασμό του χάρτη υγείας που ετοιμάζει το Υπουργείο και αναμένεται να γνωστοποιηθεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι θα πρέπει το επόμενο διάστημα να επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου να τεθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το νομό και να ενημερωθούν για τις προθέσεις των αρμοδίων.

Από τα μέλη της επιτροπής που έχει συσταθεί για να προωθηθούν τα θέματα υγείας του νομού, τονίστηκαν όλες οι παράμετροι που συνηγορούν στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ενώ στόχος όπως υπογράμμισαν είναι ένα αυτάρκες και λειτουργικό νοσοκομείο με παράλληλο αίτημα την ανέγερση νέου νοσοκομειακού ιδρύματος σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει κατά κυριότητα ο δήμος Πρέβεζας.

Ο βουλευτής κ. Δημήτρης Τσουμάνης τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία που να δείχνουν ότι το νοσοκομείο της Πρέβεζας κινδυνεύει με συγχώνευση, μίλησε για το νέο νοσοκομείο και σημείωσε ότι ποτέ δεν ήταν αντίθετος αυτό να ανεγερθεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν κοινές ενέργειες προκειμένου η ανέγερση του να ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ.

Για ιδιωτικοποίηση της υγείας έκανε λόγο ο βουλευτής κ. Κώστα Μπάρκας και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, της Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης. Στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου εκτός από τους βουλευτές του νομού, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Μπακόλας, ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Τζίμας, ο εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής κ Κανέλο, ο εκπρόσωπος των διευθυντών των κέντρων υγείας του νομού μας και της πενταμελούς επιτροπής γιατρών κ Νάστας, ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών κ. Παππάς, το μέλος τους 5μέλους επιτροπής κ. Κύρλας, οι κύριοι Αναγιώτης και Βουγέλης, ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ζάκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ