Επί τάπητος η οριοθέτηση της κοίτης Αράχθου

ARAXTHOS_SYSKEPSIΗ οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου ήταν το κυρίαρχο ζήτημα που απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη με τους Βουλευτές του Νομού κ.κ. Γιώργο Στύλιο (ΝΔ), Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) και Χρήστο Γκόκα (ΠΑΣΟΚ).

Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου και συμμετείχαν επίσης ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας κ. Μπακόλας, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Τζαχρήστας και η κυρία Παπανικολάου εκ μέρους της Πολεοδομίας.

Υπήρξε αλληλοενημέρωση και αποφασίστηκε όλοι μαζί να βοηθήσουν από κοινού ώστε να λυθεί ένα από τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος κ. Παπαλέξης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου είναι το πιο δύσκολο θέμα το οποίο απασχολεί αυτή τη στιγμή την Άρτα και έχει σχέση με την ανάπτυξή της.

Είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί την τοπική κοινωνία τουλάχιστον 20 χρόνια και είναι πάρα πολύ δύσκολο, γι’ αυτό ακριβώς θεώρησα ότι πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός ενεργειών μεταξύ του Δήμου, των Υπηρεσιών και βέβαια των Βουλευτών που σ’ αυτή τη φάση τους θέλουμε δίπλα μας, να βοηθήσουν στα βήματα που θα κάνουμε σαν Δήμος σε πολιτικό επίπεδο έτσι ώστε το θέμα να λυθεί οριστικά. Οι βουλευτές το γνωρίζουν το θέμα.

Συζητήσαμε τα βήματα που πρέπει να κάνουμε και να είμαστε σε κοινή γραμμή έτσι ώστε αυτό το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας και του συντονισμού να έχει κάποιο αίσιο τέλος, άμεσα αν είναι δυνατόν. Και εδώ εμπλέκεται κυρίως η ΔΕΗ η οποία οφείλει να βοηθήσει προς τη λύση του προβλήματος. Στην ουσία κανένα έργο δεν μπορεί να προγραμματιστεί και να εκτελεστεί ανάντη και κατάντη του ποταμού, ούτε το σχέδιο πόλης να εφαρμοστεί, εάν δεν λύσουμε το πρόβλημα της οριοθέτησης. Είναι ένα θέμα που πρέπει να ξεμπλοκάρουμε, πρέπει να το λύσουμε γιατί είναι το σοβαρότερο που απασχολεί την Άρτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ