Έπεσαν υπογραφές για την αγορά της ΕΛΒΙΖ

BIOMAZAΓεγονός αποτελεί πλέον η πρώτη ιδιωτικοποίηση εταιρείας της ΑΤΕ. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά των μετοχών της Eλληνικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ) ΑΕ από την Ευρωφάρμ Α.Ε.

Η τελετή υπογραφής του συμβολαίου πώλησης πραγματοιήθηκε στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στο Πλατύ Ημαθίας όπου οι εκπρόσωποι της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας ετ κ.κ. Χαλκίδης Βασίλειος, Ταμπαρόπουλος Αθανάσιος και Βαδόλας Δήμος, ευχαρίστησαν τον αποχωρούντα πρόεδρο κ. Γερούκη Χρήστο για την συμβολή του στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γενίτσαρη Απόστολο.

Παράλληλα υπογράμμισαν την δέσμευση τους, η ΕΛΒΙΖ ΑΕ να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, με την παραγωγή νέων προϊόντων και τον πολλαπλασιασμό της εξαγωγικής της δραστηριότητας. Κατά την τελετή υπογραφής του συμβολαίου πώλησης, παρέστη ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της ΑΤΕ κ. Κολιάτσας Σπύρος καθώς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας DELOITTE, κ. Κοσμάς Χρήστος, σύμβουλος πώλησης της ΑΤΕ.

Η ΕΛΒΙΖ ΑΕ, που λειτουργεί από το 1970 σαν πρότυπη βιομηχανία παραγωγής ζωοτροφών και διαθέτει δύο βιομηχανικές μονάδες τόσο στο Πλατύ Ημαθίας όσο και στην Ξάνθη, είναι γνωστή για την ποιοτική σταθερότητα των προϊόντων της και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των Ελλήνων κτηνοτρόφων, θα συνεχίσει την ιστορική της πορεία στον χώρο των ζωοτροφών. Αυτό φυσικά θα επιτευχθεί μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση που θα γίνει, παρόλες τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες

Η Ευρωφάρμ ΑΕ, πιστή στην παράδοση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελληνικών προϊόντων, επενδύει σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες στον χώρο της Γεωργίας & Κτηνοτροφίας. Με την τελευταία επένδυση της εξαγοράς της ΕΛΒΙΖ ΑΕ, η Ευρωφάρμ ΑΕ δίνει καινούργιες προοπτικές και δυνατότητες στην ανάπτυξη τόσο της γεωργίας όσο και της κτηνοτροφίας. Στόχος είναι η παραγωγή πιστοποιημένων πρώτων υλών με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που δίνει γενναιόδωρα η Ελληνική γη και η αξιοποίηση τους στην βιομηχανία ζωοτροφών, για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, απαλλαγμένων από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, υπολείματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων και καθαρά από μυκοτοξίνες. Όλα τα παραπάνω, θα δώσουν την δυνατότητα παραγωγής επώνυμων πιστοποιημένων ζωοτροφών υψηλής ποιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ