Επ΄αόριστον αναβολή των εκλογών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

prutanikes1Επ΄αόριστον πλέον αναβάλλονται οι εκλογές για την ανάδειξη των οκτώ καθηγητών- εσωτερικών μελών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι εκλογές μετά τις προηγούμενες αναβολές είχαν προγραμματιστεί για τις 14 Μαρτίου αλλά η οργανωτική επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την αναβολή τους εκτιμώντας ότι το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί δεν επιτρέπει την διεξαγωγή τους.

«Τα φαινόμενα στοχευμένης ματαίωσης της εκλογικής διαδικασίας παραμένουν και, ίσως, έχουν ενταθεί όπως προκύπτει από τα πρόσφατα βίαια επεισόδια κατά τη διεξαγωγή της 69ης Συνόδου Πρυτάνεων στα Ιωάννινα. Τα φαινόμενα αυτά δεν επιτρέπουν την ανεμπόδιστη έκφραση μέσω της ψήφου σε κάλπη», σημειώνεται στην σχετική απόφαση της Επιτροπής.

Παράλληλα αναγνωρίζεται η εκκρεμότητα με τη νομοθετική ρύθμιση περί ηλεκτρονικής η επιστολικής ψήφους, ενώ σημειώνει ότι η αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Παιδείας καθιστά επιβεβλημένη την αναβολή ώστε να τοποθετηθεί ο νέος Υπουργός.

Σχετικά με τη λήξη της θητείας της Οργανωτικής Επιτροπής, λόγω παρόδου τριμήνου από την ημερομηνία της πρώτης έγγραφης παραίτησης μέλους της Επιτροπής σημειώνει ότι η σχετική απόφαση

τελεί υπό νομικό έλεγχο στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής για την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ