ΕΟΔΥ… εβδομαδιαία ενημέρωση για γέλια και για κλάματα..

koronoios eodi

Μόνο αρνητικά σχόλια προκάλεσε η πρώτη εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό αλλά και μεγάλες αντιδράσεις.

Ο ΕΟΔΥ για μία ακόμη φορά κατάφερε να κάνει το θαύμα του δίνοντας μία μπερδεμένη εικόνα για την κατάσταση στην χώρα.

Ούτε ένα στοιχείο με σαφήνεια και ακρίβεια. Μα ούτε ένα…

Φυσικά από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα ο ΕΟΔΥ έχει κάνει πολλά… θαύματα με τα στοιχεία για την πανδημία..

Σε τοπικό επίπεδο έχουμε να θυμόμαστε τις διπλοεγγραφές κρουσμάτων στις προσφυγικές δομές – τους πρώτους μήνες της πανδημίας- αλλά και το φιάσκο με τα rapid test σε αστυνομικούς και τελωνειακούς της Κακαβιάς που ενώ ήταν αρνητικοί είχαν βγει θετικοί…

Κι άλλα μικρότερης εμβέλειας..

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως επιχειρείται μία αλχημεία ώστε κανείς να μην καταλαβαίνει τίποτα.

Σε αυτό συντελεί κυρίως το γεγονός ότι επιλέχθηκε η αναγωγή κρουσμάτων και θανάτων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, κάτι το οποίο δε λέει τίποτα.

Η έκθεση χαρακτηρίζεται από ασάφειες και αν κάποιοι ήθελαν να μην αποτυπώνεται η πραγματική εικόνα και αυτή να μην φτάνει στους πολίτες τότε το πέτυχαν.

Το να μην αναφέρεται για παράδειγμα ότι μέσα σε μια εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού 170 συνάνθρωποί μας αλλά μόνο ότι οι θάνατοι ήταν 16 ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, δείχνει τη διάθεση να εξωραΐζουμε μια δραματική κατάσταση. Επί της ουσίας κρύβει το πραγματικό γεγονός ότι καθημερινά περί τους 24 συμπολίτες μας πεθαίνουν από (ή με) κορωνοϊό.

Από την νέα έκθεση απουσιάζει ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων ανά περιοχή, απουσιάζει ο αριθμός νέων θανάτων και ο ακριβής αριθμός διασωληνωμένων.

Αν οι ασάφειες αυτές δεν ενδιαφέρουν τον Οργανισμό τότε ας απασχολήσουν το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση…

Για την ιστορία… Ο ΕΟΔΥ αποτελεί τον μεγαλύτερο Οργανισμό για την δημόσια υγεία στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ