Εντός του Οκτωβρίου οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις

AGROTES1Την προκαταβολή του 50% των ενισχύσεων προς τους Έλληνες αγρότες για το 2012, που αντιστοιχεί σε 1,1 δισ. ευρώ, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν σήμερα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Οι ενισχύσεις αγγίζουν συνολικά τα 2,2 δισ. ευρώ και η καταβολή τους ήταν προγραμματισμένη για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Ο υπουργός υπενθύμισε επίσης, ότι από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, θα δοθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 160 εκατ. ευρώ σε 70.000 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, αναφέροντας πως, στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση ευρωπαϊκών προϊόντων, από τα 20 καλύτερα που επιλέχθηκαν, τα 6 είναι ελληνικά.

Τέλος, ο Αθ. Τσαυτάρης επιβεβαίωσε πως στο επόμενο 20ήμερο θα αρχίσει από τον ΕΛΓΑ η καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από την καταστροφική πυρκαγιά στη Χαλκιδική. Για τις εκτεταμένες ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες και ελιές, θα χρειαστεί ιδιαίτερη αποτίμηση, άρα και περισσότερος χρόνος, αφού θα αποζημιωθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, από την ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ