Εντός των ημερών η πλατφόρμα για τα καύσιμα

alefta kausima

Στο κύμα ακρίβειας αλλά και στους κραδασμούς που γίνονται αντιληπτοί μετά την έκρηξη των τιμών του φυσικού αερίου, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων θα ανοίξει στα τέλη αυτής ή τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπογράμμισε ακόμη, ότι η εκτόξευση στις τιμές του φυσικού αερίου και οι κερδοσκοπικές τάσεις δημιουργούν προβλήματα σε όλες τις χώρες.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα και να λύσει προβλήματα. Δημιουργούμε νέες δυνατότητες για στήριξη. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τα γεγονότα» τόνισε.

«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια στους Έλληνες . Δυστυχώς η κατάσταση φαίνεται να γίνεται χειρότερη όπως είπε. «Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες για όλη την Ευρώπη. Ήδη σε όλες τις χώρες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο πληθωρισμός σκαρφαλώνει. Θα συνεχίσουνε τις στοχευμένες παρεμβάσεις» σημείωσε και αναφέρθηκε στο νέο πακέτο μέτρο που μπαίνει σε εφαρμογή τον Απρίλιο για την στήριξη της κοινωνίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα στήριξης τον Απρίλιο ενώ είπε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. «Μηδενική ανοχή στην αισχροκέρδεια», υπογράμμισε σημειώνοντας πως εχθρός μας είναι η ακρίβεια και εναντίον της θα αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο.

Παράλληλα δήλωσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις για τη μείωση της ανεργίας.

«Όσοι παράγουν θέαμα αντί για ουσία και κάνουν κριτική αφ υψηλού δεν προσφέρουν υπηρεσία ούτε στην Ελλάδα, ούτε στους ανθρώπους της», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ