Εντός της εβδομάδας λύση για τον Άγιο Δημήτριο

KOMBOS1Εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί οριστική λύση για τα έργα στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου Άρτας, σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Ο κ. Χρυσοχοίδης, στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και απαντώντας στον βουλευτή Άρτας Δημήτρη Τσιρώνη, ξεκαθάρισε ότι η λύση θα είναι άμεση. «Αναλαμβάνω τη δέσμευση το θέμα αυτό να το λύσουμε εντός της εβδομάδας κι εννοώ την ένταξή του, διότι η κατάσταση είναι και απαράδεκτη και επικίνδυνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κόμβος παρότι ανήκει στην Ιόνια Οδό, δεν περιλαμβάνεται στη σύμβαση παραχώρησης, καθώς είχε δημοπρατηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μερικούς μήνες μετά τη διακοπή των εργασιών και το λύσιμο της εργολαβίας, από την αρμόδια Διεύθυνση Δημοσίων Έργων, έχουν εκδοθεί τα τεύχη δημοπράτησης με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ για να γίνει νέα προκήρυξη, που αφορά την ολοκλήρωση του έργου από το σημείο στο οποίο εγκαταλείφθηκε από την προηγούμενη εργολαβία, μέχρι και την οριστική και επίσημη παράδοσή του στην κυκλοφορία.

Αυτό που απομένει είναι η υπογραφή του υπουργείου Ανάπτυξης για την έγκριση του ποσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ