Έντονη ενόχληση της Υπουργού Πολιτισμού: Τι είδε στο εργοτάξιο του Τζαμιού Καλούτσιανης και… αγανάκτησε ΦΩΤΟ

mendoni tzami

Το Τζαμί Καλούτσιανης αποκαθίσταται και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Το έργο είναι μέσα στα χρονοδιάγραμμα και τον Νοέμβριο, εκτός απροόπτου, θα παραδοθεί στην πόλη..

Ποια είναι τα απρόοπτα;

Δύο είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και για οποία η Υπουργός Πολιτισμού που επισκέφθηκε το έργο δεν έδειξε καθόλου ευχαριστημένη.

Το ένα αφορά στην μετατόπιση των δικτύων ύδρευσης.

Ο ανάδοχος έχει απευθυνθεί εδώ και μήνες στην ΔΕΥΑΙ όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για  να απομακρυνθούν τα δίκτυα και να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ο μπλε σωλήνας που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι μέρος του καινούριου δικτύου που έχει κατασκευαστεί στην πόλη. Για την ύπαρξη αυτού του δικτύου η εταιρεία που εκτελεί τις εργασίες ήταν ενήμερη και φρόντισε να μην προκληθεί καμία  φθορά..

diktio

diktio

Όμως κάτι από το δίκτυο αυτό υπάρχει και το παλιό με μαντεμένιος σωλήνες. Ένας από τους σωλήνες αυτούς έσπασε πριν λίγους μήνες κατά την εκτέλεση εργασιών με αποτέλεσμα μία πολύωρη διακοπή στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό και μόνο δείχνει ότι το παλιό δίκτυο παραμένει σε χρήση ενώ είναι άγνωστο αν έχει συνδεθεί το καινούριο.

Το δεύτερο που πραγματικά θύμωσε την υπουργό είναι το περίπτερο που υπάρχει σε απόσταση λίγων εκατοστών από το εργοτάξιο. Το περίπτερο έχει κλείσει εδώ και καιρό και έχει μετατραπεί σε μία πραγματική εστία ρύπανσης, πέρα από την δυσκολία που προκαλεί στο εργοτάξιο..

Εγκαταλειμμένα σίδερα, χαρτόκουτα και σκουπίδια… Αυτή ήταν η εικόνα που κατέγραψε η Λίνα Μενδώνη και ανώτατα στελέχη του Υπουργείου.

periptero

periptero

Η ίδια έδωσε επιτόπου εντολή στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου να αποστείλει επιστολή στο Δήμο με την οποία θα ζητά άμεσες ενέργειες για την απομάκρυνση των δικτύων, του περιπτέρου αλλά και για κλάδεμα του πλατάνου καθώς κλαδιά πέφτουν πάνω στη στέγη του τζαμιού.

Απομένει τώρα να φανεί η ανταπόκριση…