Έντονες αποδοκιμασίες στην Πρέβεζα για τη Μίνα Γκάγκα.. «Δεν ήρθα να υποσχεθώ νέο νοσοκομείο»!

gkagka preveza

Τις έντονες αποδοκιμασίες εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και άλλων εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων συνάντησε κατά την άφιξή της στην Πρέβεζα και τον χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Οι εργαζόμενοι την υποδέχθηκαν με συνθήματα  και πανό ζητώντας να σταματήσουν οι αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων. Η υπουργική πομπή πέρασε μπροστά και υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας κινήθηκε στο εσωτερικό του νοσοκομείου με τις αποδοκιμασίες να γίνονται εντονότερες.

Η κ. Γκάγκα ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί. Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι απ΄αυτά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τόσο στις υποδομές όσο και στην στελέχωση.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • gkagka preveza1

Τα προβλήματα, ειδικά στο κομμάτι των υποδομών, αναγνώρισε η Αναπληρωτής Υπουργός, η οποία ωστόσο στις δηλώσεις που έκανε, δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση για την αντιμετώπισή τους παρά μόνο είπε ότι «θα βοηθήσουμε όλα τα νοσοκομεία».

Το Νοσοκομείο Πρέβεζας πάντως δεν θα συγχωνευτεί με κάποιο άλλο, ούτε θα αλλάξει χαρακτήρα.

Η Αναπληρωτής Υπουργός δεν άναψε φως για νέο νοσοκομείο στην περιοχή, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια.

«Η χώρα βγαίνει από μία δεκαετή οικονομική κρίση και είναι αντιμέτωπη με την ενεργειακή κρίση. Υπάρχουν πολλά νοσοκομεία που έχουν ανάγκες. Δεν ήρθα εδώ να υποσχεθώ νέο νοσοκομείο αλλά θα κάνουμε πράγματα για βελτίωση της κατάστασης. Στο Υπουργείο έχουμε αιτήματα για 15 νέα νοσοκομεία και αυτά πρέπει να τα ιεραρχήσουμε… Έτσι λοιπόν δεν θα απαντήσω σήμερα.. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα βοηθήσουμε όλα τα νοσοκομεία» ανέφερε στις δηλώσεις.

Την Τετάρτη η Υπουργός θα επισκεφθεί τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

ΦΩΤΟ: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ