Έντονες αντιδράσεις και ύποπτα παιχνίδια με «δημοσκοπήσεις»

real1

Χρειάστηκε λίγες ώρες αλλά και έντονες διαμαρτυρίες ακόμη και από νομικούς συμβούλους παρατάξεων που μετέχουν στις εκλογές για την Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου η Αθηναϊκή ιστοσελίδα να…. ανακαλύψει και την εταιρία που διενήργησε την περίφημη δημοσκόπηση στοιχεία της οποίας παρουσιάζει. Η εταιρία είναι η Vox Pop για την οποία έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά ως προς την μεθοδολογία της και την αξιοπιστία της. Βέβαια οι εταιρίες δημοσκοπήσεων συνολικότερα τα τελευταία χρόνια δεν διέρχονται την καλύτερη περίοδό τους, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Στο αρχικό δημοσίευμα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, δεν γίνεται καμία αναφορά σε εταιρία δημοσκοπήσεων παρά μόνο σε πληροφορίες από μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ήπειρο ήταν αρκετές. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές η ιστοσελίδα έγινε αποδέκτης των διαμαρτυριών παρατάξεων που εκφράστηκαν μέσω των νομικών τους συμβούλων.

Έτσι το απόγευμα άλλαξε το αρχικό της δημοσίευμα και πλέον αναφέρει την εταιρία, χωρίς όμως να παραθέτει κανένα στοιχείο για τον χρόνο της δημοσκόπησης και την μεθοδολογία με την οποία διενεργήθηκε.

Όπως αρχικά ανέφερε το Epiruspost οι δημοσκοπήσεις και οι «δημοσκοπήσεις» μετατρέπονται σε εργαλεία προπαγάνδας.

Απομένει, εκτός από τις αντιδράσεις που μετέφεραν στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, οι παρατάξεις που μετέχουν στις εκλογές να τοποθετηθούν επίσημα και κυρίως να διαφυλάξουν οι ίδιες το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ