Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στο μέλι για προστασία από τη νοθεία

melissoparagogoi

Οι έλεγχοι στο μέλι και τις μελισσοτροφές, καθώς και η αντιμετώπιση περιπτώσεων νοθείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.).

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αναστάσιος Ποντίκης, έθεσε στον ΥφΑΑΤ σειρά ζητημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και στην αναγκαιότητα εντατικοποίησης των ελέγχων στο μέλι και τις μελισσοτροφές για την αναχαίτιση  και αντιμετώπιση περιπτώσεων νοθείας και ελληνοποιήσεων.

Επιπλέον, αναζητήθηκαν η βέλτιστη λύση για το ζήτημα της επιστρεπτέας προκαταβολής και περαιτέρω τρόποι ενίσχυσης της εγχώριας μελισσοκομίας.

Η συζήτηση έγινε παρουσία της Γενικής Γραμματέως  του ΥπΑΑΤ κας. Χριστιάνας Καλογήρου, της  συνεργάτιδας της Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κας. Αναστασίας Χαραλαμποπούλου και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας κου. Σπύρου Ντουντουνάκη.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Ποντίκης, ο γραμματέας κ. Δημήτριος Νικολάου και ο ταμίας κ. Κωνσταντίνος Ντούνας.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για τη διατήρηση στενής επικοινωνίας και στην επανάληψη της συνάντησης.                                                                        

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ