Ένστολη κινητοποίηση από τους πυροσβέστες της Ηπείρου

pirosvesi

Από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο ξεκινούν τον αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι οι Πυροσβέστες της Ηπείρου θα πραγματοποιήσουν μαζική ένστολη κινητοποίηση.

Σημείο συνάντησης θα είναι η έδρα της ΠΕ.ΠΥ.Δ Ηπείρου και από εκεί θα ξεκινήσει πορεία με κατάληξη την Πλατεία Πύρρου, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλης Βράστος.

Με αυτή την κινητοποίηση η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικούς Σώματος Ηπείρου, επιδιώκει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε όπως τονίζουν, να σταματήσει ο εμπαιγμός που υφίστανται οι πυροσβέστες όλα αυτά τα χρόνια από την πολιτική και φυσική τους ηγεσία.

Η Ένωση με σύνθημα “ Όσο περισσότεροι, τόσο ισχυρότεροι!” απευθύνει κάλεσμα σε όλους (μόνιμους, πενταετούς υποχρέωσης, εποχικούς και εθελοντές πυροσβέστες) για να δώσουν δυναμικό παρών, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη ένστολη κινητοποίηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα μας τον Αύγουστο του 2021.

Με το πέρας της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της Ένωσης θα καταθέσει στους τοπικούς φορείς ψήφισμα με τα αιτήματα των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου.

Μεταξύ των αιτημάτων είναι, η θεσμοθέτηση – αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, η κατάργηση – τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του Ν. 4662, η αποζημίωση των ωρών υπερεργασίας – γενικής επιφυλακής στο Πυροσβεστικό Σώμα όπως ισχύει σε όλο τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η ανανέωση του στόλου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και η συμμετοχή στο νέο σχεδιασμό για την δασική προστασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ