Ενστάσεις και διαφωνίες για το αλιευτικό καταφύγιο

PREBEZA_LIMΗ κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στον Παντοκράτορα αναδείχθηκε σε κυρίαρχο θέμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας. Η συζήτηση υπήρξε μαραθώνια, απόφαση όμως δεν ελήφθη.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου προκαλεί έντονες αντιδράσεις οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο κυρίως από την κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών» αλλά κι από ορισμένους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του έργου και υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού στα θεσμικά όργανα. Σημείωσε δε ότι το ΣΤΕ έχει κρίνει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, ανέφερε ότι σέβεται τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν και τόνισε ότι το θέμα της ανάπτυξης του τόπου θα πρέπει να είναι αλληλένδετο με την τοπική οικονομία.

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Διαφωνούμε κάθετα με αυτό τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ο οποίος δεν θα φέρει καμία ανάπτυξη στην περιοχή μας» τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τσοβίλης, ενώ ανοιχτό κάλεσμα στους φορείς και τους κατοίκους να αντισταθούν σε αυτή τη Φαραωνική-όπως τη χαρακτήρισε-κατασκευή απηύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης «Δημόσιος Χώρος» κ. Ρέντζος.

«Εμείς είμαστε υπέρ των έργων που μπορεί να φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή είπε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σαραμπασίνας, ενώ ο κ. Τσαγκάρης επισήμανε ότι πλέον τα περιθώρια είναι στενά και το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί το δημοτικό συμβούλιο είναι να γίνει το έργο σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ