Ενστάσεις της ΚΕΔΕ για τον «Φιλόδημο»

Ενστάσεις για την δρομολογούμενη κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος» εκφράστηκαν από το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κατά την τακτική του συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν, η πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Φιλόδημος» καθώς και το νέο πρόγραμμα αντικατάστασής του από το ΥΠΕΣ, η υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδας, οι νέες ρυθμίσεις για την Αυτοδιοίκηση που εισάγονται μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, το σχέδιο ΠΔ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ναυαγοσωστική κάλυψη από τους δήμους των πολυσύχναστων παραλιών, καθώς και ο ορισμός της ελληνικής αντιπροσωπείας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και το νέο πρόγραμμα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ κατόπιν συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας ΚΕΔΕ και Υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου.

Όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επισήμαναν ότι το πρόγραμμα «Φιλόδημος» ήταν πετυχημένο και από κοινού σχεδιασμένο με την ΚΕΔΕ, καθώς υπήρξε το μόνο πρόγραμμα που μπορούσε να καλύψει ανάγκες των δήμων εκτός του ΕΣΠΑ και είχε εξειδικευμένες δράσεις, ιδιαίτερα για τους μικρούς δήμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ