Ένοχοι οι οκτώ Κρητικοί για την υπόθεση Γιακουμάκη- Οι ποινές

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μομομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων οι οκτώ από τους εννέα Κρητικούς που κατηγορούνταν για βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη για το διάστημα που εκείνος σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή. Η αυλαία μιας πολύκροτης υπόθεσης που απασχόλησε επί μακρόν το πανελλήνιο έπεσε με την απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο δεν εμφανίστηκε ποτέ κανένας από τους εννέα κατηγορούμενους. Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 36 μηνών για τον καθένα από τους πέντε ενήλικες ενώ οι τρεις ανήλικοι καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Ο Εισαγγελέας έδρας πρότεινε ακόμη μεγαλύτερη ποινή για τους ενήλικες και συγκεκριμένα φυλάκιση 42 μηνών για τον καθένα.

Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν, κατά περίπτωση, το άρθρο 133 του ποινικού κώδικα για την «εφηβική και μετεφηβική ωριμότητα» καθώς και τον πρότερο και σημερινό έντιμο βίο των κατηγορουμένων.

Η ποινή φυλάκισης των 36 μηνών είναι εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα ενώ εκ μέρους των δικηγόρων θα γίνει έφεση ώστε η υπόθεση να εξεταστεί και σε δεύτερο βαθμό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ