Ένωση Αστυνομικών καλεί Αρχηγείο να ενισχύσει τη Διεύθυνση Ιωαννίνων

megaro astinomiko

Το αίτημα ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων με προσωπικό επαναφέρει η Ένωση Αστυνομικών του Νομού. Η Ένωση απέστειλε σχετική επιστολή στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ με αφορμή το επικείμενο συμβούλιο συμπληρωματικών μεταθέσεων για το 2023 και την ανακοίνωση του αριθμού μεταθέσεων που θα γίνουν.

Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, μετά από πολλά χρόνια, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος αποδυνάμωσης των Υπηρεσιών.

Κύρια αιτία της διαφαινόμενης αυτής κατάστασης, όπως σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών,  είναι ο μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας, οι οποίοι ηλικιακά είναι πάνω από τα όρια συνταξιοδότησης, αρκετοί εκ των οποίων αναμένεται στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς να συνταξιοδοτηθούν. Ενδεικτικά  αναφέρεται ότι σχετικό έγγραφο με θέμα  την παραμονή τους στην Υπηρεσία ή την αποστρατεία τους, έχουν υποβάλει μέχρι και σήμερα 110 αστυνομικοί, ενώ μετά τις 20/09/2023 ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεράσει τους 200 συνολικά.

«Όπως γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό εάν δεν υπάρξει σταδιακή και προγραμματισμένη  ενίσχυση για τα επόμενα χρόνια , σε βάθος τριών-τεσσάρων ετών  ενδεχομένως στην Διεύθυνσή μας να έχουμε μείωση του προσωπικού 40% και εφόσον από το Αρχηγείο συνεχίσει να μην υπάρχει μέριμνα, η όλη κατάσταση ,σύντομα, θα είναι μη αναστρέψιμη με αντίκτυπο, όχι μόνο στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας αλλά κυρίως,  στην ικανότητα μας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες του Νομού μας» επισημαίνεται στην επιστολή.

Η Ένωση Αστυνομικών ζητά την ενίσχυση της Διεύθυνσης με ικανό αριθμό Αστυνομικών και την αύξηση του αριθμού των νεοπροσλαμβανομένων Αστυνομικών προκειμένου σταδιακά σε βάθος 5ετίας ,τόσο η  Α.Δ. Ιωαννίνων αλλά και γενικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις πέραν της Αθήνας, ενισχυθούν  με νέους Αστυνομικούς.         

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ