Ενόχληση στο Δήμο Ιωαννιτών για τον ΦΟΔΣΑ, ενημέρωση στο ΔΣ

dimotiko ioannina

Την έντονη ενόχλησή του για τη στάση αιρετών της Ηπείρου έναντι του Δήμου Ιωαννιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις στην λειτουργία των ΣΜΑ και επέρριψε την ευθύνη στην διοίκηση του Συνδέσμου.

«Η καθυστέρηση στην λειτουργία των ΣΜΑ είναι μεγάλη και η κατάσταση απελπιστική. Οι οικονομικές συνέπειες για τον δήμο και τους πολίτες είναι μεγάλες» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Έμεινα έκπληκτος παρακολουθώντας ένα μέρος της συνεδρίασης από την ψυχραιμία που έδειξαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών οι οποίοι δεν απάντησαν στις προκλήσεις που δέχθηκαν από συναδέλφους τους. Ανάμεσα σε αυτούς τους αυτοδιοικητικούς και ορισμένοι που καταπίνουν τα δικά τους απορρίμματα… Ο κ. Μπέγκας έχει τις δικές του ευθύνες διότι τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άλλη πολιτική ακολουθεί για τα σκουπίδια που βρίσκονται έξω από το σπίτι του κι άλλη για τα σκουπίδια του ΦΟΔΣΑ».

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο ΦΟΔΣΑ εξελίσσεται σε ΔΕΚΟ με ορισμένους που βολεύονται να κουνούν και το δάχτυλο προς τους αιρετούς.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία η οποία είναι σε εξέλιξη από τις υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης των σχολικών μονάδων με το αποχετευτικό.

Τέλος ο δήμαρχος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την καθυστέρηση στο πρόγραμμα «Τρίτσης» εκφράζοντας την ελπίδα να δοθούν απαντήσεις από τον Υπουργό στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας στην τοποθέτησή του ζήτησε να γίνει εκτενής συζήτηση για τον ΦΟΔΣΑ και τους ΣΜΑ καθώς οι κάτοικοι των Ιωαννίνων είναι αυτοί που πληρώνουν πανάκριβα τα σκουπίδια. «Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει λόγο στο θέμα. Πρόκειται για ένα χρονίζον πρόβλημα που πρέπει να λυθεί» τόνισε ο κ. Γκόντας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην διαδικασία σύνδεσης των σχολείων με το αποχετευτικό δίκτυο, κάτι εξαιρετικά σημαντικό. «Είναι ένα τεράστιο βήμα που γίνεται», σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας.

Ο κ. Μπαρτζώκας ανέφερε ότι γίνονται ουσιαστικά βήματα ώστε να επιλυθούν οριστικά οι οικονομικές διαφορές μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ.

Η Ενότητα Πολιτών
Ενημέρωση για το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο δήμος Ιωαννιτών με την ΕΕΤΤΑ για την μελέτη και υλοποίηση του έργου των θρησκευτικών και πολιτιστικών διαδρομών ζήτησε από τη δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.
Ένα ακόμα θέμα το οποίο έθιξε ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» ήταν κι αυτό της διακοπής των πτήσεων της εταιρίας Sky express από και προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, γεγονός που αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την ανάπτυξη του τόπου.
«Δια στόματος δημάρχου είχαμε ακούσει για τις προσωπικές του επαφές με τα στελέχη της εταιρίας, με επίσκεψή του στα γραφεία της, όπου είχε προαναγγελθεί και η αναβάθμιση της σχέσης της εταιρίας με το αεροδρόμιό μας με πτήσεις για Κύπρο, Ισραήλ και Κρήτη. Τελικά τι άλλαξε;», υπογράμμισε ο κ. Μπέγκα, ζητώντας ενημέρωση.

Η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη
Το θέμα των διαρροών στον κεντρικό αγωγό διανομής από τη δεξαμενή ύδρευσης στην Κόντσικα όπως επίσης και την πορεία κατασκευής του πράσινου σημείου ήταν τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν από την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ