Ενίσχυση για τις ζημιές σε Δωδώνη και Ζαγόρι

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Δωδώνης με το ποσό των 280.000 ευρώ ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών, ανταποκρινόμενος έτσι στο αίτημα που είχε κατατεθεί μετά την καταγραφή των προβλημάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Δωδώνης είχε τύχει ανάλογης χρηματοδότησης και πριν λίγους μήνες, γεγονός που συνέβαλε στην δρομολόγηση μιας σειράς έργων και παρεμβάσεων στις τέσσερις δημοτικές ενότητες.

Η επιπλέον χρηματοδότηση θα δώσει την δυνατότητα επέκτασης των παρεμβάσεων σε όλα τα σημεία που έχουν “χαρτογραφηθεί” ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης εκφράζει την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, όχι μόνο για την έγκριση της συγκεκριμένης χρηματοδότησης αλλά για την συνεχή συνεργασία και την αρωγή του προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με την στάση του μέχρι σήμερα, αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη προς τους μικρούς και μειονεκτικούς δήμους, αίρει αδικίες ετών και εγκαινιάζει στην πράξη μια νέα εποχή συνεργασίας με ουσιαστικά κι απτά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 140.000,00 ευρώ για το Δήμο Ζαγορίου ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές από θεομηνίες.

Ειδικότερα, πρόκειται για ζημιές από έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Ζαγόρι στο τέλος Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου σε επτά Τοπικές Κοινότητες, οι οποίες είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στις 6 Δεκεμβρίου 2017.

Με τις πιστώσεις που εγκρίθηκαν θα εκτελεστούν τα αναγκαία έργα και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο Ζαγόρι άλλα έργα αποκατάστασης σε Τοπικές Κοινότητες που επίσης επλήγησαν από θεομηνία, με χρηματοδότηση άνω των 100.000 ευρώ που διατέθηκε το προηγούμενο διάστημα από την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ