Ενημέρωση για τα σκουπίδια, μπαίνουν καφέ κάδοι

monada_asa

Σε πρώτο πλάνο μπαίνει και πάλι η αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Ιωαννιτών. Εδώ και μερικές ημέρες γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου η αποκομιδή και στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας ενώ θα ακολουθήσει και το Μπιζάνι.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναπόφευκτη από την στιγμή που δεν είχε εγκριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση να περάσουν σε ιδιώτη και οι τέσσερις δημοτικές ενότητες ώστε η υπηρεσία καθαριότητας να κάνει την αποκομιδή στην πόλη.

Η Παμβώτιδα και το Μπιζάνι λειτουργούσαν με ιδιωτική συνεργεία αποκομιδής προ της συνένωσής τους με τον δήμο Ιωαννιτών.

Τα νέα δεδομένα συζητήθηκαν σε συνάντηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων την οποία συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας και συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας που έχει στην αρμοδιότητά του την δημοτική ενότητα Παμβώτιδας.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Πήχας, η υπηρεσία καθαριότητας τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί με είκοσι άτομα θα οποία θα εργαστούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας ενώ είναι σε εξέλιξη η πιο χρονοβόρα διαδικασία για την πρόσληψη οκταμήνων.

Με την πρόσληψη των διμηνιτών θα υπάρξει επανακαθορισμός των δρομολογίων για την αποκομιδή ωστόσο τα προβλήματα θα είναι αναπόφευκτα καθώς και το προσωπικό αλλά και ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι περιορισμένα.

Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί η καθαριότητα σε ικανοποιητικό επίπεδο, ωστόσο οι δυσκολίες είναι δεδομένες και η συμβολή των πολιτών απαραίτητη.

Στο εργοστάσιο απορριμμάτων

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • monada asa

Το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι, επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Βαγγέλης Πήχας.

Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι ενημερώθηκαν διεξοδικά για όλα τα στάδια λειτουργίας ενώ εκτενής συζήτηση έγινε για τα βιοαπόβλητα.

Η διαχείριση των βιοαποβλήτων αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και τους επόμενους μήνες θα τοποθετηθούν οι καφέ κάδοι ώστε να ανοίξει μία ακόμη γραμμή ανακύκλωσης.

Πρόκειται για έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπεται να συμπληρωθεί με την λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης και του Πράσινου Σημείου.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ