Έγγραφο πρόκληση της Μεραρχίας…. Απειλεί να σφραγίσει τα στρατόπεδα!

MERARXIESΝέα ήθη διδάσκει στην Ήπειρο η διοίκηση της 8ης Μεραρχίας. Αυτή τη φορά με το έγγραφο που απέστειλε στο Δήμο Πρέβεζας, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Η Διοίκηση της 8ης Μεραρχίας με μία πρωτοφανή ιδιοκτησιακή αντίληψη απειλεί να σφραγίσει τα στρατόπεδα, τα οποία κατά χρήση έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο και να προχωρήσει σε έξωση των συλλόγων που στεγάζονται εκεί.

Η 8η Μεραρχία με το έγγραφό της ζητά τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την φύλαξη των Κάστρων τόσο από Δήμο και Αστυνομία η Μεραρχία Ιωαννίνων, προειδοποιώντας ότι εάν αυτά δεν ληφθούν ο Στρατός θα εξετάσει σοβαρά το κλείσιμο των χώρων και την ενίσχυση της περίφραξης.

Η διαπίστωση του κλιμακίου που πραγματοποίησε αυτοψία στα Στρατόπεδα Δούκα και Σολωμού, όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, είναι ότι σε αυτά εισέρχονται ή και διαμένουν αλλοδαποί πολίτες ή ακόμη και άτομα που πιθανόν να κάνουν χρήση ναρκωτικών, θεωρώντας ότι αρνητική εικόνα στην τοπική κοινωνία δημιουργούν ακόμη οι σύλλογοι, οι οποίοι στεγάζονται στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα αλλά και τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν εκεί.

Ο Στρατός ζητά την περιφρούρηση των χώρων από την Δημοτική Αστυνομία και την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της «σφράγισης» των εγκαταστάσεων εάν δεν επιτευχθεί με κάποιο άλλο τρόπο η προστασία τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Δήμου Πρέβεζας στο έγγραφο αυτό, καθώς έχει προηγηθεί πολυετής αγώνας για την παραχώρηση των στρατοπέδων κατά χρήση, αλλά και για την αξιοποίηση χώρων οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί παντελώς και είχαν μετατραπεί σε ερείπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ