«Ενέργεια και αγροδιατροφή, πως μπορούν να συνδυαστούν», εκδήλωση στα Γιάννινα

pediada axeronta fotovo

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και η οργάνωση Electra Energy διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ: Πως μπορούν να συνδυαστούν;”.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 3 Απριλίου στις πέντε το απόγευμα στο Σουφαρί Σεράι.

Οι ανάγκες μας για καθαρή ενέργεια και ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα είναι αυξανόμενες. Όμως η παραγωγή τροφίμων και η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) αποτελούν δραστηριότητες οι οποίες είναι συχνά ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Υπάρχουν λύσεις; Νέα μοντέλα, όπως για παράδειγμα τα αγρο-φωτοβολταϊκά, μπορούν να συμβάλλουν στον συνδυασμό των δύο και να ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη.

Η εκδήλωση θα διερευνήσει τον αποτελεσματικό συνδυασμό της βιώσιμης γεωργίας και κτηνοτροφίας με τις ΑΠΕ μέσα από καινοτόμες πρακτικές. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των αγρο-φωτοβολταϊκών, της αξιοποίησης της βιομάζας και της κλιματικά έξυπνης γεωργίας ενώ θα παρουσιαστεί επίσης το πρόγραμμα SolarHubIgnition το οποίο θα προσφέρει στήριξη σε start-ups, νέους επιχειρηματίες και ερευνητικές ομάδες να αναπτύξουν εφαρμογές, υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με ηλιακές τεχνολογίες. Έμφαση θα δοθεί τόσο στην ύπαιθρο όσο και σε λύσεις εφαρμοσμένες μέσα σε πόλεις ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν καινοτόμα μοντέλα οργάνωσης όπως οι ενεργειακές κοινότητες.

Τέλος, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης όλων των παραπάνω στην περιοχή της Ηπείρου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Κόμβο Αριστείας“SolarHub” ο οποίος έχει ως στόχο την προώθηση τεχνολογιών βασισμένων στην ηλιακή ενέργεια – μεέμφαση στη γεωργίακαι την κτηνοτροφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ