Ένας πρόεδρος που βλέπει αλλού τους βολεμένους

GIAMAS_GΧρειάζεται πράγματι μεγάλη φαντασία για να καταλάβει κάποιος τον σκοπό της συνέντευξης που έδωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς, προκειμένου να απαντήσει στα δημοσιεύματα για την παραχώρηση χερσαίας ζώνης σε ιδιώτη αλλά και στην προσφυγή που ακολούθησε κατά της απόφασης από ψαράδες της περιοχής.

Και χρειάζεται φαντασία γιατί ο κ. Γιαμάς πέρα από να αναγνώσει αποφάσεις που είναι αναρτημένες εδώ και μήνες στη Διαύγεια, δεν απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα που απορρέουν από αυτές.

Αντιθέτως επέλεξε να εξαπολύσει μία επίθεση με όρους και χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν τη θέση την οποία κατέχει εναντίον του πρώην δημάρχου Πρέβεζας Μιλτιάδη Κλάπα, να ανοίξει μέτωπο με τους αλιείς και να ανακαλύψει βολεμένους σε καρέκλες και πολυθρόνες συμπολίτες του….

Πέραν όλων αυτών ο κ. Γιαμάς, που τυγχάνει και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, έσπευσε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ιδιώτη επενδυτή χωρίς όμως να πει στους Πρεβεζάνους ποιο είναι το τίμημα της μίσθωσης και της παραχώρησης δημόσιας έκτασης!

Το πιο εντυπωσιακό όλων είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε για να απαξιώσει όσους αντιδρούν και όσους υποψιάζεται ότι στέκονται εμπόδιο στα σχέδια του Λιμενικού Ταμείου. Εκφράσεις που δεν τιμούν δημόσιο λειτουργό και απέχουν πολύ από τον πολιτικό πολιτισμό.

Έτσι μίλησε για κάποιους που ξέρουν καλά το μοντέλο των προσφυγών, για βολεμένη κουλτούρα, για αντιαναπτυξιακούς βολεμένους σε καρέκλες και πολυθρόνες που τους εξασφαλίζουν τον επιούσιο. Αλλά και για άλλους βολεμένους που θέλουν φιλέτα μέσα στη θάλασσα.

Εξαπέλυσε βολές εναντίον ορισμένων που όπως είπε παριστάνουν τους δημοσιογράφους και εξ αιτίας δημοσιευμάτων δημιουργήθηκαν εντυπώσεις σε κάποιες υπηρεσίες κι αυτές καθυστέρησαν τις διαδικασίες.

Φυσικά από τα πυρά του δεν γλύτωσαν οι ψαράδες, καθώς όπως είπε ο κ. Γιαμάς, η πολιτεία τους φτιάχνει καταφύγιο 300 θέσεων, ενώ συμπλήρωσε πως αν μερικοί θέλουν να έχουν μόνιμη θέση στο λιμάνι της Πρέβεζας, τότε ας τα βρουν με τον επενδυτή.

Καλά λόγια είχε να πει μόνο για τη σημερινή δημοτική αρχή που αποδέχθηκε και συνυπέγραψε την παραχώρηση επιπλέον έκτασης έξι στρεμμάτων στον ιδιώτη και φυσικά για τον επενδυτή ο οποίος θα αναπτύξει την Πρέβεζα, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό το τίμημα το οποίο θα καταβάλει για την πολυετή μίσθωση της μαρίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ