Ένας ποιμενικός στο κυνήγι δηλητηριασμένων δολωμάτων

amiras skilos

Τακτικές περιπολίες για τον εντοπισμό δηλητηριασμένων δολωμάτων στις περιοχές Natura της Ηπείρου θα κάνει στο εξής ένας από τους πέντε Βελγικούς Ποιμενικούς σκύλους με τον χειριστή του ως «Ειδική Μονάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων». Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά παραδόθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά στις Μονάδες Προστατευόμενων Περιοχών της Θράκης, Ηπείρου, Δυτικής Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Οι Ποιμενικοί, οι οποίοι θεωρούνται η καλύτερη ράτσα στο είδος τους καθώς συνδυάζουν αντοχή, ταχύτητα, εξυπνάδα, εξαιρετική όσφρηση και ακοή, γεννήθηκαν τον περασμένο Μάιο στην Huelma της Ισπανίας όπου και  εκπαιδεύτηκαν  εντατικά σε εξειδικευμένο κέντρο της χώρας, με την εκπαίδευση τους να ολοκληρώνεται στη Λάρισα από τους ίδιους Ισπανούς εκπαιδευτές.

 «Η Ήπειρος με τα εξαιρετικής σημασίας οικοσυστήματα και την σπάνια βιοποικιλότητα που διαθέτει αποκτά σήμερα ακόμη μια ασπίδα προστασίας. Η παρουσία και δράση του Βελγικού Ποιμενικού Σκύλου θα περιορίσει σημαντικά τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, συντελώντας στη διατήρηση των ειδών άγριας πανίδας της περιοχής. Η προστασία της βιοποικιλότητας αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικά κλειδιά απέναντι στην κλιματική κρίση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ